Vojenské muzeum Lichkov bylo před nejvýznamnější akcí, tedy Dnem sil podpory a výcviku, Cihelna 2004 otevřeno již od 14.srpna. Probíhaly poslední úpravy exteriéru i expozic.

Hlavní nápor byl oprávněně očekáván o víkendu, přesto nelze zapřít, že ani v týdnu se průvodci nenudili.

Ačkoli počasí bylo letos poněkud špatně objednáno nebo snad déšť dovezl Mirek z jižních Čech, v pátek dorazily i poslední z námi pozvaných návštěv a my jsme si jako každoročně dovolili zavřít v době, kdy v Králíkách probíhá generálka, letos pod tématem Ochrana hranice a boj o opevnění v roce 1938.

Na fotografiích tedy kromě unikátních strojů, které se ukázky zúčastnily, můžete spatřit i kompletní ForteG, včetně naší šedé eminence - Doktora.

V závěru jsme využili pohostinnosti Lichkovských hasičů, kteří zajišťovali občerstvení pro učinkující .

Po příjezdu nás i přes nepříznivé počasí čekalo zaplněné parkoviště a davy turistů.

 

kettenkrad FAMO FAMO u hasičů u hasičů ForteG

 

Na sobotní večer nám potom provozovatel restaurace U Nádraží přichystal diskotéku, snad proto, abychom nebyli unaveni jen provázením a výkladem. Akce se velmi dobře vyvíjela až do okamžiku, kdy neznámí návštěvníci, mluvící špatně či spíše vůbec česky vyprovokovali bitku, která se bohužel neobešla bez zranění. Naštěstí se však nejednalo o nikoho z nás ani námi pozvaných známých a naopak jsme byli obohaceni o zážitek z pohledu na práci policejních zásahových složek, které se předtím prezentovaly na Cihelně.

 

ranni pohoda parkoviste fronta doktor    

 

 

Nedělní provoz se potom vyznačoval sice ještě početnými, ale přesto ubývajícími turisty.

Při letošní Cihelně jsme bezděky i ověřili kapacitu objektu, kdy se nám v jednu chvíli uvnitř sešly 3 skupiny s celkovým počtem 67 osob. 

 

jak bude otevřeno Vojenské muzeum Lichkov naleznete zde, průběžně jsou doplňována data pracovních akcí.