Letošní již 6.společný víkend muzeí v Kralické pevnostní oblasti proběhl ve dnech 27.-28.září 2003

Tentokrát jsme hodlali vyrazit brzo a provést pouze drobné zkrášlovací práce na expozicích a dovézt si něco málo materiálu. Nakonec jsme, ostatně jako vždy vezli plné auto s vlekem a přijeli na objekt v pátečních nočních hodinách. 

Od sobotního rána tedy Lišák s Doktorem provázeli návštěvníky a přitom probíhaly "drobné" úpravy. První byla na řadě pokladna, kam se stávající nabídka publikací, pohledů, letáků a dalšího již nechtěla vejít, tady jsme školní lavici nahradili novým stolem, který všechny pro vás připravené materiály zatím hravě pojme. 

výroba  nová pokladna 

Vyjímečnou událostí byla i návštěva reportérky Českého rozhlasu Hradec Králové, které Lišák ochotně poskytl interview a seznámil jí se všemi expozicemi v objektu. 

( zvukový záznam - 1,7Mb )

při rozhovoru 

   Dalším dílem byla instalace nosných profilů pro podlážku ve zvonu. Nynější ohyzdná železa budou samozřejmě natřena a na ně nainstalována podlážka, ze které bude možno sledovat okolí a zažít tak pocit vojáka pod pancířem.

první kusy zase svařování skoro hotovo

Zajímavým způsobem se nám rozrůstá expozice ČSLA, neboť většině návštěvníků připomene léta v zeleném a někteří poté prohlásí  "jé to až sem pojedu příště, tak Vám přivezu... "  No a většinou přivezou... Bylo teda potřeba přidat další lavici a začít přemýšlet kam s ní....

Uvědomíte si, že obligátní "jehličí" je již 40let staré...?

 

 ČSLA ČSLA

 

příští společný víkend v KPO připadá na 25. - 26.října, ovšem

Vojenské muzeum Lichkov pro vás bude otevřeno i 27. a 28.10.2003 !!!