7. či také letos poslední společný víkend muzeí v Kralické pevnostní oblasti proběhl ve dnech 25.-28.října 2003

Celý víkend se nesl ve znamení velmi proměnlivého počasí a tedy i velmi proměnlivé návštěvnosti. Kupodivu, když sněžilo, valili se k nám návštěvníci a když svítilo slunce tak nic.

slunce a zbytky sněhu

Kromě státního svátku vzniku samostatné Republiky Československé, který připadl na úterý, jsme si připomněli i nekulaté, 59. výročí zahájení útoku Čsl. Obrněnou brigádou na obléhaný přístav Dunkerque . Tuto událost jsme uctili slavnostním nástupem spojeným s vztyčením státní vlajky a malou dynamickou ukázkou.

nástup  dynamická 

Protože návštěvníci nechodili zrovna v pravidelných intervalech, demonstrovali někteří svou šikovnost např. studiem autoinjektoru z expozice ČSLA.

Přináším krátký úryvek z rozhovoru :  

osoba 1.    " ukaž jak se to"...." jau!"

osoba 2.    " takhle ne!"

osoba 1.    " a jak teda?"

osoba 2.    " co takhle" ..." jau!"

A nabízím i malý fotoseriál...TADY

 

 Věnovali jsme se také aplikované bunkrologii, v tomto případě se nám s pomocí přátel z Lichkova podařilo navštívit interiér sousedního objektu K-S-33.

Můžete se tedy podívat co dovede výbuch pod základovou deskou objektu a nahlédnout i do dalších prostor objektu...

K33 K33 K33 K33 K33 K33 K33 K33 K33

Večer nás již čekalo společné setkání celé KPO samozřejmě v restauraci Kralického hotelu BESEDA. Tentokrát se konalo v hlavním sále, takže jsme se nemačkali jako loni. Protože jsme se také zúčastnili bouřlivé diskuze, nabízím pouze momentku ze samotného závěru.

 

 beseda 

 

Poněkud nás překvapila Lišákova insolventnost, kterou demonstroval již příjezdem ČD a nikoliv ForteGem 3, jak jsme již byli zvyklí. V plné nahotě se však projevila v již zmiňované BESEDĚ, kde jej od potupné záhuby hladem zachránili kolegové z K-8.

 

trocha omáčky a ještě salátek

 

poslední letošní možnost prohlédnout si expozice

Vojenského muzeum Lichkov pro vás bude 15.-17.11.2003 !!!