Po úspěšné akci zvon následovala neméně úspěšná, tentokrát jen víkendová akce.

O víkendu 31.5. - 1.6. jsme realizovali prostory vnitřní expozice 

Začali jsme transportem již dlouho slibovaného modelu samostatného minometného srubu, který rozšířil expozici věnovanou zbrani G.  

Zde si dovolím "prásknout", že velitel začíná pracovat na modelu zkušebního objektu pro výcvik posádek, který byl umístěn v Hlbokém.

     odvoz G-čka

   Sobotní dopoledne strávil velitel jako obyčejně, tedy natíráním. Tentokrát to nemohu nazvat bojem proti korozi, neboť dřevo nerezaví. Já jsem se vrhl do vytváření vitrín pro exponáty. Na obrázcích vidíte, že už je zbývá jen zasklít. Přestože jsme nabídli na Dětský den vstup zdarma, této nabídky využilo jen pár rodin. Ostatní snad byli na jistě pěkném dnu v Muzeu KPO.

zase barvy ... opevnění

Protože jsme z večerní návštěvy Lichkovské restaurace U Nádraží dorazili brzo a hladoví, vrhl se velitel na zprovoznění nových prosklených nástěnek s Čs. obrněnou technikou. Nyní máte možnost v této expozici shlédnout i Čs. obrněná vozidla "nepásového" provedení. 

Lichkovská nástěnka obrněná vozidla 

Zahájili jsme přípravu na letošní Cihelnu ( 23. - 25.srpna 2002 ) , expozice Naši v poušti se stěhovala do podzemí a na jejím místě vyrůstá prodejna modýlků, pohledů a ostatních předmětů souvisejících s opevněním a technikou.

příprava Naši v poušti

V neděli jsme spálili hromadu větví uprostřed louky, abychom umožnili její kompletní posekání.

V týdnu poté jsme byli Krtkem informováni, že se někdo opět vloupal do K-S-31, upozorňuji tímto všechny ostatní, že objekt není zrovna bezpečný a hrozí zde riziko těžkého úrazu !!!