Plánovaný odjezd na Velikonoce v Lichkově jsme museli o den odložit, 29.3. nám již bacily umožnily vyrazit k další rekonstrukci našeho objektu K-S-32. Ještě před samotným odjezdem nás zachránil Vláďa a to další várkou hranolů pro naše nové vitríny. Naložená zahrádka se odporoučela na kvalitních komunikacích města Hradec Králové, přesto jsme všechno dovezli. 

naložené auto materiál na bunkru materiál na bunkru

Jelikož nás čekala teplota pouze 1°C, instalovali jsme tepelný závěs, roztopili kamna a vyrazili Na Nádraží.

Při příchodu na objekt jsme zjistili, že je skutečně střežen dnem i nocí, jenom nás chlapci mohli svézt, snad příště.

     policie 

   Další den jsme se již naplno věnovali instalaci elektrických rozvodů v podzemí, takže pro letní sezónu již budete mít možnost prohlédnout si prostory a v nich slibovanou expozici bezmotorového létání při normálním osvětlení. Krtek s Jardou vynosili zbytky sutin, které ještě v podzemí zbyly, takže nyní je již objekt opravdu vyčištěn. Při instalaci kabeláže se mi podařilo navrtat v podlaze zásobárnu vody, jak to vypadá v jindy suché místnosti vidíte na prostředním obrázku.

vypínače potopa sklad

Při protahování kabelů provedl velitel i několik zásahů, kterými objekt opět "přiblížil" stavu v roce 1938

Jarda bourající Jarda bourající

Při osvětlování se nám podařilo objevit opět kousek historie. Pracovníci stavebních firem si nesvítili jen petrolejkou, ale i bateriemi a nalezené "noviny" sdělují, že 10.srpna schválil Nejvyšší sovět rozpočet na rok 1938.

tady byly baterie noviny

Krtek usilovně loupal tabulky skla z dovezených oken, zpočátku s malou úspěšností, ale nakonec nás velmi překvapil množstvím použitelných skel. Poslední den jsme tady provedli instalaci prosklených vitrín v místnostech obrněné techniky a opevnění.

Překvapila nás i návštěva, která nám zapůjčila zajímavý exponát do expozice obrněné techniky. Pojezdové kolo a články pásu patrně z některého z německých SdKfz.

Naše poděkování patří panu Rudolfu Jehličkovi.

exponát